Public awareness

March 17th, 2011

10Public awareness

Articol scris de Oana

Tu poti sa te descurci?

Realizata de agentia braziliana Ponto de Criacao, acest spot imbina subtil cinismul cu o tenta de umor astfel incat mesajul este transmis targetului intr-un mod foarte sugestiv. Creat intr-o directie mai putin banala, in care nu ni se prezinta o mie de aspecte negative ale incalzirii globale, reclama pune accentul pe un pion principal al acestui context: fauna polara.

Daca de multe ori tot ce-i mic e bun si ruleaza, de data aceasta lucrurile stau la diametrul opus. Pe cat e de deranjant pentru oameni sa traiasca intr-un spatiu mic, inghesuit, pe atat de imoral e pentru ursii polari sa le lipseasca ghetarii.

Povestea in sine nu e foarte miscatoare pana la final cand imaginea cu ursul poalar pe o bucata de gheata, insotita de un text pe masura te face sa te gandesti cum poti fi mai responsabil. Bineinteles, si coloana sonora are meritul ei!

Posturi similare

Comentarii:

 1. Crina

  Inteligent! E genul de realitate care ti-e trantita in fata si nu-ti da dreptul la replica…Ramane de vazut totusi cati isi vor schimba atitudinea.

 2. bine gandit spotul. Acest tip de transmitere al mesajului ar trebui folosit la o scara mai larga. Multa lume e plictisita acum de toate datele statistice, sau mai stiu eu ce fact-uri….sau activitati gen “ora pamantului”
  Acest mod de transmitere a mesajului…mi s pare genial.

 3. Ganditi-va la Planeta ca fiind masina voastra personala.
  I-ati facut reparatii, o tineti curata…Drept urmare, va duce unde vreti. Faceti la fel si cu natura. Ne va lipsi pe viitor

 4. Ana

  offff, ce putem sa facem sa ajutam eu mereu am fost un bun cercetas…

 5. Buna ideea, desi ar fi putut fi mai calitativa partea CG

 6. foarte tare spotul chiar ai ce invata de la el

 7. buna ideea dar prea scurta partea de la final

 8. ce casuta mica are domnu’

 9. omul mare cu , casa mica … omul mic cu, casa mare

Comentariu la postul “Public awareness”