Medecins Sans Frontieres

December 20th, 2008

3Medecins Sans Frontieres

Articol scris de Ducu

Mama ?

Un instinct format inca de atunci de cand esti mic, e acela de a striga la “Mama” de fiecare data cand ai nevoie de ajutor.  Ti se poate intampla asta chiar daca ea nu mai exista, e ceva dincolo de cuvinte pentru ca tine mai mult de instinct si de increderea pe care fiecare o are in propria mama. Cei de la Medecins Sans Frontieres s-au folosit in spotul lor de ideea ca acum ar trebui sa iti intorci ajutorul fata de mamele din tarile slab dezvoltate.

Medecins Sans Frontieres (MSF) este o organizatie umanitara internationala care ofera asistenta medicala populatiilor aflate in pericol in mai mult de 70 de tari.

Alte posturi

Comentarii:

 1. Web

  E foarte Ok ca promovati si cauze mai sociale, sunt incantat de initiativa.

 2. Sunt multe campanii umanitare dar nu prea sunt promovate. Ma bucur ca am putut sa vad acest spot aici.

 3. dezvrajirea

  Era impuscat in gat. Fusesem chemat de un grup de oameni care m-au vazut cu aparatul de fotografiat, si care m-au lasat singur cu muribundul. Unul dintre locatari mi-a adus o lumanare, dupa care a fugit. Cu o mana incercam sa fixez lumanarea si cu cealalta trageam cadru dupa cadru. Mergea greu deoarece blitzul se reincarca incet. Parghia declansatorului imi aluneca din cauza sangelui de pe maini. Omul avea in jur de 30 de ani si alaturi de el zacea o geanta ponosita in care avea unelte de electrician. Se uita la mine cu ochii holbati inecandu-se din pricina sangelui care tasnea ritmic, in suvoaie puternice, inundandu-i pieptul si fata. Am incercat sa-i blochez, fara succes, gaura din gat, prin care i se scurgea viata.

  Am stat cam 5 minute cu el, timp in care a aparut ca din senin o masina de la Medecins sans Frontieres, care l-a incarcat, si dus a fost. Vreme indelungata, dupa aceea, am incercat sa dau de urma acelui om, sa-i gasesc familia, sa le spun ce s-a intamplat.
  (George Roncea – Din plangerea penala inaintata in 1990 si aflata la Dosarul Mineriadei)

Comentariu la postul “Medecins Sans Frontieres”