Barclays – Fake

November 12th, 2010

3Barclays – Fake

Articol scris de Oana

Decor in timp de criza

Da! din nou povestea cu criza. Stiu ca toata lumea vorbeste despre asta, mai stiu ca incep sa apara prea multe executii in legatura cu problemele financiare cu care ne confruntam si la fel de bine stiu ca majoritatea lor sunt superficiale si deloc credibile. Asta nu inseamna ca ”Barclays-Fake” e super productia care a revolutionat reclamele ce apartin acestui topic.

Totusi, desi ideea care sta in spatele executiei nu aduce nimic nou, nu acelasi lucru il putem spune in privinta abordarii. Povestea, care are aceleasi personaje, acelasi fir al actiunii si acelasi final fericit ca a multora din domeniul ei este redata intr-o maniera mai aproape de realitate. Decorul este elementul cheie care faciliteaza acest aspect, avand in vedere ca reprezinta si factorul care atrage (si retine) cel mai mult atentia.

Pana aproape de final nu mi-am dat seama la ce anume se face reclama, care va fi deznodamantul, tot spotul dandu-mi mai degraba impresia ca ma aflu in mijlocul unei piese de teatru. Ce rol are banca in toata executia, precum si relatia ei cu termenul ,,fas” aflati pe parcursul spotului publicitar. :)

Agency: Venables Bell & Partners, USA
Creative Director: Paul Venables
Associate Creative Director: Tom Scharpf
Copywriter: Crockett Jeffers
Director of Broadcast Production: Craig Allen
Production Company: MJZ
Director: Nicolai Fuglsig
Line Producer: Emma Wilcockson
Editorial Company: Final Cut
Editor: Rick Russell

Alte posturi

Comentarii:

  1. Dumitru

    Fain spot, dar era si un film pe o tema asemanatoare. Intreaga lume era creata artificial pt personajul principal si, mai mult, toate celelalte personaje erau actori. Era o lume artificiala. O poveste de dragoste schimba lucrurile. Isi aminteste cineva numele filmului? A luat si Oscar mi se pare.

  2. Interesanta abordare. E adevarat ca nu prea m-am prins pana la sfarsit.

  3. super tare reclama, barclays face diferenta gen :)

Comentariu la postul “Barclays – Fake”