Zippo

February 25th, 2011

6Zippo

Articol scris de Oana

Cosmar intr-o masina

Zippo este un scurt metraj romanesc, realizat de Ismail bin Jamaludin, post-productia de Dragos Dulea, iar producatorul principal este Letitia Stefanescu, 3 nume care au reusit sa creioneze o poveste fascinanta despre un cosmar aparent ridicol.  Alb-negru de la cap la coada, productia mi-a dat senzatia la inceput ca urmaresc un film vechi, in care imaginile nu sunt foarte clare. Lucru destul de adevarat pentru ca la un moment dat incepuse sa ma deranjeze lipsa de lumina din unele cadre.

Totusi, talentul actoricesc al celor doua personaje a reusit sa ma faca sa uit de senzatia neplacuta si sa ma concentrez mai mult asupra replicilor. Aceasta atentie a venit in mod firesc pentru ca maniera in care isi relateaza cosmarul unul din personaje nu iti permite sa anticipezi ce va urma. Cuvintele incep sa capete sens, curiozitatea isi face si ea simtita prezenta, iar sentimentul de frustrare care se instaleaza usor, dar sigur, te copleseste.

In ansamblu, filmuletul a reusit sa-mi mentina treaza atentia, intregul dialog aducandu-mi aminte de povestile de groaza spuse in jurul focului de tabara din excursii. Insa, sfarsitul m-a lasat putin cam rece. Ma asteptam la o alta abordare pentru ca nu a fost nici un final deschis care sa te solicite sa gasesti tu o posibila incheiere, nici unul inchis din care sa reiasa o concluzie certa. Cu toate acestea, imi pare rau ca celor de la UNATC nu le-a placut scurt metrajul, dupa cum insusi producatorul declara: ”It was an assignment for something I`m currently attending (more or less) …the UNATC romanian film school. They didn`t like it!”

Felicitari din partea noastra! :)

Alte posturi

Comentarii:

  1. Letitia Stefanescu

    Filmul nu e realizat de Dragos, ci de Ismail bin Jamaludin, partea de post-productie e facuta insa integral de Dragos Dulea, iar producatorul sunt eu. Propun mai multa atentie data viitoare la proprietatea termenilor sau la generic.

  2. @ Letitia Stefanescu
    Va multumim pentru precizari si ne cerem scuze pentru confuzia creata. Am facut modificarile necesare si speram ca acum informatia este corecta pana la sfarsit.

  3. este un metraj bun totusi!

  4. destul de interesant :)

  5. Da este interesant, dar parca totul se rezuma la violenta.

  6. este atractiv dar violent

Comentariu la postul “Zippo”