Try

November 24th, 2010

2Try

Articol scris de Monica

Tinerii si abuzul de droguri

Nu este tocmai un lucru usor sa tratezi un subiect controversat si de actualitate precum dependenta de droguri si problemele de sanatate, in plan social si familiar pe care acest comportament le genereaza. Scurt – metrajul de fata reuseste insa sa contureze o imagine pe cat posibil realista si credibila a acestui joc trist si extrem de periculos.

Pe parcursul a doar 15 minute suntem martorii intamplarilor prin care trec doi tineri dependenti de substante toxice care, in plus, mai sunt si pe cont propriu pe strazi. Desi par a se iubi mult acestia cad victime aceluiasi destin tragic pe care il impartasesc mare parte a celor pentru care abuzul de droguri devine un stil de viata. Imaginile tulburatoare si soundtrack – ul care le insotesc, sunetele din jur intensificate, precum si vocea calma si monotona a naratorului – personaj se imbina perfect pentru a transmite sentimentele, visele si emotiile celor doi indragostiti.

Ar mai fi de precizat ca o versiune de 5 minute a acestui scurt – metraj constituie videoclipul piesei “Try, Try, Try” a trupei americane de rock alternativ The Smashing Pumpkins si poate fi vizionat aici.

Posturi similare

Comentarii:

  1. Pffff….foarte foarte bine construit! Scenariu, imaginea, el, ea… Genul de film, care nu il opresti la jumate scarbit de ce vezi… Te absoarbe pana il ultima secunda. Iar, la final mi s-a facut pielea de gaina : “Everyone has a place, right? The place they want to be, the place they should be, and is warm and safe…I tryed, and i tryed, and finally, i found it, and i was right: it’s sunny, and warm…like California”

  2. Ce greu e sa te debarasezi de un viciu si ce usor e sa te apuci, in joaca…..

Comentariu la postul “Try”