The Echo

August 4th, 2011

1The Echo

Articol scris de Monica

Iarta-ma parinte caci am pacatuit.

La ce v-ati gandi daca v-as spune despre un scurt-metraj care se concentreaza pe marturisirea unui tanar la un preot catolic de varsta mijlocie? Sunt incredintata ca la orice numai la ceea ce urmeaza odata cu derularea imaginilor si a dialogului nu!

Pot sa va spun doar ca regizorul si scenaristul Joe Shaw nu ezita sa ridice niste intrebari serioase cu privire la ceea ce inseamna a pacatui, a ierta, a marturisi si nu in ultimul rand a pedepsi. In cine avem incredere? Ce se petrece cu adevarat in mintea unui om? Poate fi confundata afectiunea sincera cu abuzul? Ce poate fi iertat si ce se intampla cand nu ai capacitatea de a uita? Cum trebuie tratat un om care te-a distrus?

O monstra de cinematografie care impresioneaza prin jocul actoricesc impecabil, prin povestea extrem de bine pusa in scena si replicile foarte bine scrise care rastoarna anumite conceptii bine inradacinate in societatea in care traim. Memorabile, spun eu, sunt spusele tanarului:“Iertarea este un instrument inventat de religie pentru a determina oamenii sa nu mai comita pacate… pedeapsa este singura cale de a echilibra balanta”.

Alte posturi

Comentarii:

  1. Oana

    Povestea acestui scurt-metraj poate nu sta doar in esenta lui religioasa, ci reprezinta mult mai mult decat atat. Dezvaluie o lume in care constiinta, linistea interioara si acea senzatie de pace e singura care poate inclina balanta echilibrului.

Comentariu la postul “The Echo”