Prima betie

October 20th, 2011

2Prima betie

Articol scris de Monica

Trei barbati, trei povesti

Si un scurt-metraj romanesc care se concentreaza, asa cum probabil v-ati dat seama din titlu, pe prima oara cand acestora li s-a intamplat sa exagereze cu bautura, in cazul in care o betie poate fi considerata o atare situatie. Mai multe aflam din descrierea celor de la Veioza Arte care suna in felul urmator: Bogdan Ghiu, Augustin Ioan si Constantin Vica reconstituindu-si fiecare cate un traseu – mai vag sau mai bine localizat – din harta betiei. Cum ajungi la ecuatia perfect distilata pentru a-l gasi pe Scriitorul de Aur, cum s-a supravietuit pe vremea cand alimentarele functionau pe post de sex shop-uri, aprovizionate doar cu vin spumant si telina sau cum de “Motorola” + suc de portocale = “Pokemon” sunt doar cateva dintre indiciile acestor schimburi de experiente cu multe intorsaturi de situatie.
Revizitarea primei betii este, in fond, un pretext pentru a face loc altor convingeri si sisteme explicative. Ramane infrastructura literaturii romane una pur etilica? Sunt drogurile – in sensul cel mai larg, integrand banalele alcooluri si tutunuri – instrumente tehnice, ne ajuta ele sa traim? Doar cateva dintre usile pe care le deschid autorii “Primei mele betii”. via

Mi-a placut ca cei care isi povestesc experientele sunt relaxati, naturali si spontani iar relatarile autentice. Iar daca ati trait  prima betie si va mai si amintiti ce si cum s-a intamplat va invit sa ne povestiti. Vizionare placuta :) .

Posturi similare

Comentarii:

  1. Prima betie? Misto si naspa

  2. e bine sa lasi bautura…dar e rau sa uiti unde ai lasat-o !

Comentariu la postul “Prima betie”