O tigara aprinsa

March 16th, 2010

5O tigara aprinsa

Articol scris de Ducu

iti poate schimba viata…Chiar imi era dor de un scurt metraj romanesc bun, nu am mai vazut de multisor unul. Am avut noroc de videoclipurile lui Skizzo Skillz pentru ca am dat de “guerilla videographer-ul” Andrei Staruiala. Imi place foarte mult abordarea lui cinematica a cadrelor, chiar daca este vorba despre un videoclip, un scurt metraj sau un simplu exercitiu video.

“O tigara aprinsa” apartine genului de scurt metraje de atmosfera care pur si simplu te pun din scaunul din fata calculatorului in scenariu. Povestea ma duce cu gandul la Pescuit sportiv al lui Adrian Sitaru pentru ca sunt cateva asemanari cel putin la inceput. Lumina capata o intensitate ciudata in ochii regizorului si parca de fiecare data te astepti ca ceva anormal sa se intample. Penultima linie de scris de la final m-a facut sa privesc diferit intregul scurt metraj. Astept si urmatoarele scurt metraje ale regizorului pentru ca are o viziune interesanta si in acelasi timp parca updatata curentelor din afara.

Scurt metrajul a primit doua premii la Festivalul Filmul de Piatra (Cel mai bun film de fictiune, Cel mai bun montaj) si a fost selectat la Festivalul International Film de la Odense.

Posturi similare

Comentarii:

  1. Foarte bun acest scurt metraj !

  2. Exceptional ! Au o imaginatie bogata Regizorii.

  3. Asa ca spuneti NU FUMATULUI in primul rand pentru sanatatea voastra. Eu am fost fumatoare si credetima ca am facut un lucru foarte bun ma simt mult mai bine asa.

  4. Bani cheltuiti aiurea pe tigari, renuntati. Bun clip

  5. iti taie rasuflarea…bine gandit

Comentariu la postul “O tigara aprinsa”