Fantoma de la O

August 28th, 2010

3Fantoma de la O

Articol scris de Oana

,,Unghere ale vechilor cladiri”

“‘Fantoma de la O” este un scurt metraj ce apartine unor fosti studenti la Jurnalism, pe numele de echipa  ”Idei Verzi”. Destul de ironic, avand in vedere ca filmuletul nu reprezinta altceva decat o serie de imagini triste, dezolante, gri, oricum vreti sa le spuneti, numai optimiste si colorate nu.

Ideea din spatele acestei productii este una pe cat de simpla, pe atat de emotionanta. O reprezinta corpul O al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, locul in care cei de la Jurnalism fac seminarii, in care ar trebui sa invete cum sa fii un reporter bun, cum sa selectezi stiri, ce inseamna jurnalism cetatenesc si alte asemenea. Intr-un loc in care pe pereti poti citi ” Camera de tortura” sau ‘‘ Bun pentru viata de apoi” mi-e greu sa mai cred ca ti-e drag sa vii la scoala. Pe langa inscriptiile care iti dau fiori se mai adauga si bancile rupte, usile care nu se inchid sau apa care picura mereu din robinete.

Totusi, echipa care a facut acest scurt metraj a reusit sa pastreze o nota de ironie subtila si a redat ideea ca exista viata si in ”O”. Doar ca e traita, vazuta altfel. Felicitari! Si daca tot am mentionat cuvantul ”echipa” sa-i si numesc: :)

Andreea Barbu, Oana Barbu, Iulia Benchea, Adriana Barsan, Anca Bordeanu, Simona Filip

Posturi similare

Comentarii:

  1. Foarte tare!Acum, desi nu e deloc amuzant, nici corpul D in care ajungem la seminarii si noi, cei de la Comunicare, nu arata mai bine…fain filmuletul…si imi place si melodia :-P

  2. bang bang! Super! Arata sinistru camerele alea dar un pic mai bine arata sala mea de cursuri are parchet pe jos :) )

  3. brr chiar ca sinistre..:-S

Comentariu la postul “Fantoma de la O”