Despartire

January 8th, 2009

11Despartire

Articol scris de Ducu

Ai cascat, te-ai limitat.

Nu imi plac actorii tineri care joaca in telenovele. Nu ca ar fi rau sa faci bani, numai ca mi se pare prea comerciala aceasta cale pentru cineva abia la inceput de drum. Pornind de la aceasta preconceptie care s-ar putea dovedi prosteasca, pot sa va spun sincer ca nu imi place deloc de Dan Bordeianu ca actor. Se pare ca nu sunt singurul care nu il place; prietena lui din scurt metraj pleaca in alta tara si nu da semne ca l-ar agreea foarte mult. Pe cat de simplu pare scenariul scurt metrajului “Despartire” pe atat de multe intelesuri are dupa ce vezi cele 10 minute filmice. Nu e vorba doar de o banala despartire dintre doi indragostiti, ci si de o atitudine fata de romani si fata de mentalitatea majoritatii.

Inceputul scurt metrajului nu e atat de palpitant, dar totusi reuseste sa iti mentina curiozitatea pana la final, cand creste exponential ca si intensitate, traire, mesaj. Merita vazut pentru idee mai ales.

PS: Miorlaitu’ mi-a placut de data asta, la mai multe !

Scenariu: Silvia Gheorghe, Bogdan Dumitrescu
Imagine: Albert Radu
Editor: Tudor Bota
Sunet: Marius Stanescu
Regia: Bogdan Dumitrescu

Posturi similare

Comentarii:

 1. sasha

  da cum se cheama telenovela?

 2. Straja

  Eu nu vad diferenta intre cei tineri si cei mai in varsta in telenovele. Nu ca m-as uita eu prea mult la telenovele, dar totusi, nu sesizez diferenta intre felul in care joaca sau felul in care se poarta in filme.

  E normal sa fie nevoie si de actori tineri in genul asta de filme. Parerea mea…

 3. Tocmai pt ca scenariul e plat de asta nu poti vedea diferenta. Intotdeauna este loc pt toata lumea, dar daca vrei sa fii premium trebuie sa te porti ca atare.

 4. D25.info

  la multi nu le place Dan Bordeianu pentru ca isi da prea multe aere chiar si in filme cand joaca. o jucat si el in 2 – 3 telenovele si se crede mare actor

 5. wallo

  foarte tare ideea.bbravo!

 6. Alex

  scenariul este irelevant. esenta conteaza. iar esenta este geniala. imi doresc ca acest film sa fie mai mult mediatizat. poate ca asa nu ar mai casca atatia oameni.

 7. Bogdan

  Dan Bordeianu e actor de teatru in primul rand. Mesajul scurt metrajului e foarte interesant. Si pentru generatia lui Bordeianu e destul de bun la monoloage. Poate ar mai fi Tudor Chirila dintre cei cunoscuti.

 8. Dana

  Nu ştie cineva cum se numeşte prima piesă din coloana sonoră?

 9. voi sunteti niste prosti cu telenovelele voastre ,nu au nimic bun toate sunt la fel voi le mai si discutati pe forumuri ce sa disctuti ??????????k dc nu a facut asa sau altfel ?ma distrati extrem de mult ……. auzi la el sa fie mediatizat bai cretinule sa mediatizeze documentare despre lumea in kre traiesti, ipoteze ,teorii ,rezultate ,s.a.m.d nu cum se inseala fernando cu maria consuela

 10. Alexandru

  Salut,
  Incercarea acestui scurt metraj este de a crea in fiecare dintre noi ideeea de superioritate. Este o lama cu doua taisuri, pe de o parte te face mai puternic, crezand ca ceilalti nu fac nimic din ceea ce tebuie si ceea ce conteaza, dar pe de alta parte te face si mai indiferent. O societate mai buna nu vrem sa insemne o societate mai indiferenta. Noi asa cum suntem avem mai mult decat au toti ceilalti, cu societatile lor mai civilizate si mai bogate, cu trenurile lor suspendate si autobuzele care ajung la fix, noi…noi avem intelegerea reciproca, noi inca suntem oameni, nu roboti ca ei.
  Partea trista este ca vrem ca ei, vrem rosiile mari si aratoase dar fara gust, fade… si incet incet vrem si vietile frumoase si fara gust, fade … vrem tot fara sa stim ce vrem…

 11. Ionut

  filmuletu asta exprima exact starea mea de acum. bravo!

Comentariu la postul “Despartire”