Countdown

June 12th, 2009

1Countdown

Articol scris de Oana

Se numeste speranta

Povestea care sta la baza acestui scurt-metraj este pe cat de trista pe atat de plina de speranta. Un tanar pasionat de pian, un adevarat maestru al clapelor, un model de perseverenta, se transforma enervant de brusc intr-o epava a societatii. Cel putin asa este privit, catalogat, etichetat. Nimeni nu-i mai recunoaste meritele, talentul, gloria pe care a adus-o prin interpretarea unor piese extrem de valoroase.

Viata i se schimba in mod tragic din cauza neputintei de a se mai juca elegant cu clapele, la fel cum proceda inainte. Desi incearca din rasputeri sa transpuna suferinta lui intr-un mod ingenios, totul pare a fi impotriva sa. Degetele nu mai raspund la reactii, pianul se transforma intr-un dusman, destinul de artist consacrat se indeparteaza tot mai mult.

Intamplarile prin care trece nu-l ocolesc de la adevarata provocare a destinului sau: aceea de a nu renunta si de a gasi mereu solutii pentru implinirea visului. Se adapteaza cu greu la noua etapa si nu accepta din niciun punct de vedere ideea de a nu mai canta la instrumentul favorit.

Reactiile, consecintele apar natural de-a lungul filmuletului, finalul fiind mai degraba emotionant, decat banal si siropos (cum l-ar putea aprecia unii).

Posturi similare

Comentarii:

  1. yli

    s-a sters filmul asta nu ma merge.

Comentariu la postul “Countdown”