An Imaginary Life

October 12th, 2010

0An Imaginary Life

Articol scris de Monica

Hug harder

Ce se intampla cu un prieten imaginar odata ce a fost uitat? Unde ajunge? Mai poate avea existenta lui vreun sens? Oricat de bizare sau puerile ar putea suna aceste intrebari, ele au constituit punctul de plecare a acestui scurt metraj care a castigat editia 2007 a Tropfest.

An Imaginary Life” vorbeste despre prietenie dintr-o perspectiva total diferita de cea cu care suntem obisnuiti sa fie tratata aceasta tema. Nu mai avem de a face cu o persoana in carne si oase ci cu o plasmuire a imaginatiei unui copil. Mai mult chiar, aceasta isi revela sentimentele in raport atat cu lumea reala cat si cu cea imaginara si reuseste sa emotioneze.

Totul incepe cu momentul in care Andrew uita de prietenul lui imaginar. Cauza nu ne este spusa dar putem banui ca acesta creste si devine mai putin imaginativ; acest lucru ma duce cu gandul la cum sistemul educational poate deveni un factor inhibitor pentru creativitate, dar aceasta e cu totul alta poveste. Iata ceea ce spune autorul acestui film scurt: “Pur si simplu imi place sa spun povesti despre personaje si creaturi la care nici nu  ne-am putea gandi si sa las audienta sa vada prin ochii lor.” ( Steve Baker )

Pentru un prieten imaginar, care traieste intr-o lume imaginara, nu exista nimic mai rau decat faptul de a fi uitat…Alte posturi

Comentarii:

Comentariu la postul “An Imaginary Life”