You`ve got a friend

November 5th, 2011

0You`ve got a friend

Articol scris de Oana

Joaca cu nisipul

O parte dintre noi a fost la mare cand eram pusti. O parte si mai mare a fost fascinata de lopatele si formele din plastic cu care puteai sa te joci in nisip. Aveai sentimentul placut ca orice figurina vrei sa faci iti iese la nesfarsit si ca apa si nisipul sunt noii tai prieteni de pe plaja. Legat (intr-un mod mult mai artistic si mai profund) de aceasta placere este si experimentalul ”You`ve got a friend” (2009) al Ilanei Yahav.

Diferenta brutal de evidenta dintre talentul ei si joaca inocenta a copiilor de care va spuneam mai sus se remarca inca din primele secunde ale productiei. Asta cu atat mai mult cu cat Ilana Yahav nu are nevoie de matrite sau de vreun alt instrument complicat pentru a da nastere formelor dorite. Totul se datoreaza indemanarii si creativitatii pe care le investeste in fiecare proiect.

De la peisaje simple ca  numar de elemente, la nori facuti doar din miscarile degetelor si pana la transformarea radicala a unei forme, experimentalul este o dovada certa a faptului ca nu doar crosetatul si impletitul sunt activitati in care mainile sunt pionii principali. Aduceti nisip va rog! :)

Alte posturi

Comentarii:

Comentariu la postul “You`ve got a friend”