The Nest That Sailed The Sky

January 30th, 2011

9The Nest That Sailed The Sky

Articol scris de Monica

Nastere

Acest scurt experimental mi-a amintit asa: de o persoana fascinata in asa grad si suficient de inebunita dupa flori ca sa petreaca destul de mult timp observand complet rupta de lume cum se deschid, de cateva scene din filmul lui Darren Aronofsky The Fountain si toata nebunia aceea mistica cu arborele vietii pe care unii au gasit-o peste masura de incalcita iar altii incantatoare precum si de pozele mele de cand eram mica de tot…sau de amuzamentul firesc si mirarea nu tot atat de fireasca – vai ce-ai mai crescut! – la vederea fotografiilor cu prieteni sau cunostinte de cand erau in fasa si nu puteau decat sa gangureasca.

Autorul isi descrie filmuletul ca fiind despre nastere, viata, transcendenta si decadere. De o poveste nu poate fi vorba, ceea ce l-ar putea face sa para in ochii unora un nonsens; totusi, imaginile sunt extraordinare iar muzica de pe fundal relaxanta. Tie ce iti inspira?

Alte posturi

Comentarii:

 1. Este impresionant. Nu numai reprezentarea vietii, dar si melodia de pe funda, iti da fiori si deschide portite in suflet.

 2. pare interesant, dar nu il gasesc, poate imi dati niste idei de unde il pot lua. merci

 3. filmul e foarte frumos realizat si cum spui si tu muzica relaxanta, prea relaxanta dupa gustul meu, ceva un pic mai dramatic ar fi insufletit mai bine imaginile ( parerea mea… )

 4. ce melodie e pe fundal?

 5. Ar trebui sa introduci clipurile embed in articol, ar fi mai util decat sa trimiti cititorii spre alte site-uri.

 6. si mie imi place muzica

 7. Natura e minunata,un alt exemplu elocvent

 8. Alex Perse

  Primele secunde din filmulet ma duceau cu gandul la fractali si la modul in care structura universului pare ca seamana cu un imens fractal. Seconds later, ma gandeam la variante posibile de realizare a animatiei, la coduri sursa, functii matematice, etc… Dar incet m-am lasat captivat de frumusetea animatiei, si nu m-am mai gandit la toate detaliile astea. E un ciclu superb, care te duce cu gandul la frumusetea din viatza si moarte. Si la multe altele la care probabil o sa continui sa ma gandesc in “background” fara sa imi dau seama.
  Orice lucru poate fi privit din mai multe puncte de vedere. Cu cat sunt mai multe, cu atat proiectia acelui lucru este mai puternica si mai clara.

  PS: Vand masina de spalat, stereo, cu microunde mov. Ofer bonus o franghie de tip sabie ninja cu luneta. Rog seriozitate.

 9. Frumos clip si melodia e frumoasa … Buna realizare

Comentariu la postul “The Nest That Sailed The Sky”