Un frappe la Iasi

August 18th, 2011

5Un frappe la Iasi

Articol scris de Oana

Unde bei cafeaua?

Cu ocazia vizionarii acestui scurt-metraj realizat de catre regizorul Sergiu Zanoaga, am aflat cateva nume de baruri/restaurante/cafenele pe care nu le stiam si care cu siguranta au ceva fermecator. Ca e vorba de atmosfera, oamenii care lucreaza acolo sau pur si simplu ca nu te reped sa iesi din local pentru ca e ora de inchidere, toate sunt atragatoare in felul lor.

Desi nu sunt din Iasi, acest filmuletul a reusit sa imi atraga atentia ca traiesc intr-un oras al culturii, al valorilor autentice, al amintirilor si asa cum spunea cineva in clip ,, … al melancoliei”. Toate informatiile dezvaluite pe parcursul celor cateva minute se completeaza asemeni unui puzzle si dau senzatia ca se discuta cu o implicare emotionala pe masura. Pana la urma cafeaua nu trebuie conceputa doar ca o solutie pentru noptile lungi de sesiune, ca un pretext de a iesi in oras sau ca un prilej de a te intalni cu cineva pe care nu l-ai mai vazut de multa vreme.

Prin insasi natura ei, cafeaua reprezinta ocazia cea mai placuta de a discuta pe diverse teme, de a dezabate, de a sta la taclale alaturi de persoane dragi. Imbinand aceasta poveste cu seria de fotografii facute in cele mai frumoase locuri ale Iasului, scurt-metrajul chiar m-a facut sa zambesc si sa ma bucur de naturaletea oamenilor.

Mi-am vazut printre poze vecini, colegi, spatii in care imi petrec uneori timpul si nu in ultimul rand persoane simpatice care stiu ca traiesc intr-un oras al emotiei, entuziasmului si iubirii. :)

Posturi similare

Comentarii:

  1. Se poate integra cumva? Nu il pot descarca si as vrea sa-l vad.

  2. mereu descoperim niste lucruri interesante pe care ne-am dori sa le gasim mai devreme.

  3. Oana

    E bine totusi ca putem constientiza lucrurile care ne ajuta sa ne simtim mai bine.:)

  4. O fi la fel frape-ul ca in anii 70 cand eram eu studenta acolo?

  5. Just Florin

    Ar fi trebuit incercat si cel de la Takeat(Casa modei,b-dul Stefan cel Mare).Sunt de mai multe feluri si de arome diferite.In fine,felicitari pt reportaj!

Comentariu la postul “Un frappe la Iasi”