Inca o tigara?

May 28th, 2009

3Inca o tigara?

Articol scris de Oana

Ultimele doua tigari

Nu e vorba despre un grup de prieteni care imprumuta tigari unii de la ceilalti. Nu e vorba nici macar despre o relatare care vizeaza consecintele nefaste ale fumatului. E un scurt-metraj romanesc simplu si intrigant in egala masura, fiind realizat de catre regizoarea Raluca Nedelciu.

Totul incepe destul de captivant, printr-un cadru central in care personajul principal fumeaza. Nu relaxat, nu stand in fata televizorului si privind emisiuni cu subiect sportiv, ci extrem de nervos, de agitat. Imaginea se muta incet catre celelalti doi indivizi care sunt de fapt reprezentantii celor care stiu cum ,, sa regleze conturile”.

Replica ,, Inca o tigara?” nu este rostita din amicitie. Ea se concretizeaza mai degraba intr-un laitmotiv prin care se accentueaza starea tensionata ce il cuprinde in egala masura si pe privitor. Finalul e mai mult decat neasteptat. E poate putin enervant. Personajul care fuma in primul cadru este ucis, iar imaginea se focalizeaza pe tigara acestuia care inca ramane aprinsa.

La intrebarile: De ce? Cine erau cei trei? E dupa un caz real? s.a. puteti gasi raspunsuri multiple, totul depinzand de gradul de imaginatie al fiecaruia. :)

Posturi similare

Comentarii:

  1. frumos film…de doar 1 minut jumate:P

  2. cucu

    de 2 lei

  3. Inca o tigara… Ca o interpretare mai subiectiva. Dependenta de tutun este atat de mare incat daca respectivul dependent ar sti ca mai are de trait 2 minute el nu ar vrea decat sa mai fumeze o tigara. Practic tigara il termina, il face sa nu mai aiba nici o speranta si nu se poate desparti nici in ceasul mortii, de aceasta.

Comentariu la postul “Inca o tigara?”