Five

August 22nd, 2011

4Five

Articol scris de Oana

“Cand eram mic…”

“…imi placea foarte mult sa stau in ploaie. Nu stiu de ce cautam intotdeauna locul in care era cea mai multa apa si stateam acolo. Multi oameni, mai putini oameni, doar eu. De cele mai multe ori cand eram mic nu reuseam sa disting imaginatia de vis, astfel, intotdeauna aveam senzatia si siguranta ca am zburat.”

Asta e doar o bucatica de poveste din creatia lui Badelita Alexandru Petru. O serie de imagini insotite de o voce placuta a naratorului care te atrage timid in propriul univers iti mentine treaza atentia de la inceput pana la sfarsit. Fie ca e vorba de cateva aspecte banale ale vietii (dar care sunt redate intr-un mod placut ochiului si auzului), fie ca imaginile alese sunt foarte expresive, intreaga actiunea reprezinta: “Un filmulet alcatuit din 5 teme care definesc un mic univers uman.”

Mai mult decat atat, as zice ca producatorul reuseste sa te faca partas la cele intamplate fara macar sa-ti dai seama. Iar ca un bonus te indeamna sa-ti amintesti ce faceai cand erai mic. Ce imi amintesc eu acum, fara sa ma gandesc prea mult e ca:  jucam sotron, mergeam mult cu bicicleta, stateam in fata blocului fara sa ma plictisesc vreodata, ma uitam la soare, urcam patru etaje de cateva ori pe zi, mancam guma “Turbo” si imi placea sa stau pe langa oamenii veseli si optimisti (ca acum de altfel).

Tu ce faceai cand erai mic? :)

Alte posturi

Comentarii:

  1. si mie imi place ploaia….foarte bine gandit scenariul…

  2. Adevarul e ca atunci cand eram noi mici si stateam cat era ziua de mare pe afara in fata blocului si ne jucam jocuri create din nimic, cu creta sau cu mingea si cateva pietre, era mai distractiv si ne simteam mai liberi. Copiii de azi nu stiu sau nu au avut de unde sa prinda gustul acelor jocuri simple. Copilaria lor nu va insemna niciodata ce a a insemnat a noastra cu toate ca ei au alte posibilitati acum. Cel mai mult ma deranjeaza ca nu stiu sa aprecieze lucrurile.

  3. Zburam, visam, dansam…imi place mult coloana sonora !

  4. Apa este elementul care reface cel mai rapid conexiunea cu imaginea mamei arhetipale.

Comentariu la postul “Five”