Une petite histoire de l’image animée

May 30th, 2011

6Une petite histoire de l’image animée

Articol scris de Andreea

Intai a fost intuneric, apoi s-au animat toate.

Inceputul omenirii a fost foarte intunecat. Din aceasta cauza, oamenii au intampinat foarte multe probleme pana s-a gandit cineva sa aprinda lumina. Odata ce totul a devenit mai clar, au aparut imaginile, decorul si umbrele miscatoare din pesteri. In naivitatea lor, oamenii au crezut ca le pot prinde, insa au ajuns sa invete ca le pot reproduce si singuri, poate chiar cu mai multe detalii. Daca nu au avut suficient noroc in prinderea umbrelor, amprentele lor cu siguranta ne-au prins noua atentia de-a lungul omenirii.

Ce nu puteau ei sa descopere la acel punct? Faptul ca imaginile proiectate pe pereti, erau defapt plate… foarte plate. Pentru ca noi suntem conceputi sa vedem fiecare imagine 3D, nimeni nu a inteles acea mare discrepanta dintre realitate si reproducerea grafica. Pana sa ne dam seama de natura lucrurilor, imaginatia noastra a avut destul timp sa se dezvolte. Restul… e doar istorie!

O animatie conceputa de Philippe Massonnet, scrisa de Anne Jaffrennou si regizata de Joris Clerie.

Narator: John Meunier
Muzica: Daniel Gries
Art Direction: Christian Janicot
Producator: Mikros Image & Doncvoila

Am gasit si varianta in engleza pentru cei mai putini francofoni. :)

Posturi similare

Comentarii:

  1. interesant periplu pri istoria omenirii,..dar franceza asta ma distreaza la culme …sau o fi de vina cel care vorbeste:))

  2. intii a fost intuneric, apoi sau animat toate

  3. Interesanta animatia asta cu teoria…. intunericului. Mie imi place cum fac astia animatile astea….creionate, ca sa le zic asa.

  4. destul de frumusel…

  5. Foarte frumoasa animatia, am ramas surpins de cat de expresive pot fi acele mici personaje trasate doar din creion, cate poti face daca ai talent.
    As avea si eu o sugestie pt voi, adminii siteului. De ce nu faceti ca linkurile catre animatii sa se deschida in pagini noi? Cred ca ar fi mult mai ok asa.

  6. paresimplu cand te uiti cum deseneaza…dar incearca sa faci o animatie…. :D

Comentariu la postul “Une petite histoire de l’image animée”