Tin Toy

May 22nd, 2011

0Tin Toy

Articol scris de Monica

Billy & Tinny

Ei sunt personajele acestei animatii a studiourilor Pixar care obisnuiesc sa impresioneze in mod placut publicul cu realizarile lor. Asa s-a intamplat si acum multi ani ( 1988 mai exact ) cand Tin Toy a fost castigatorul premiului Oscar la categoria Scurt Metraj Animat, fiind o creatie remarcabila pentru aceea vreme in materie de animatie 3D.

Povestea? Tinny, o jucarie tare simpatica se arata incantata si nerabdatoare sa se ” imprieteneasca” cu Billy, bebelusul pe care ar trebui sa il distreze. Numai ca acesta din urma da de pamant fericit nevoie mare cu tot ce prinde, toate celelalte jucarii preferand sa stea la o distanta considerabila de puterea lui “destructiva” si, as mai adauga eu, de aspectul lui un pic “bizar” (multi privitori au opinat ca bebelusul i-a cam speriat nitel). Acesta e doar inceputul, cum se vor intelege cei doi ramane sa descoperiti pe durata celor 5 minute.

Demn de mentionat este si faptul ca animatorul responsabil de idee si executie este John Lasseter – Chief Creative Officer la Pixar si Walt Disney Animation Studios, cel care si-a adus contributia nu numai la crearea multor scurt metraje ci si la realizarea unor lung metraje precum WALL-E, Bolt, Up sau Cars… indubitabil, un om indragostit cu adevarat de animatie. Vizionare placuta!

Posturi similare

Comentarii:

Comentariu la postul “Tin Toy”