Tidy Monster

November 21st, 2011

4Tidy Monster

Articol scris de Monica

Obsesie

Animatia lui Tim Marchant este sinistra si aceasta se datoreaza atat imaginilor care se deruleaza intr-un ritm halucinant dar mai ales vocii de pe fundal care le completeaza si intregeste senzatia de paranoia si clustrofobie pe care acest scurt film animat o transmite cat se poate de bine.

Din monologul care apartine unui personaj misterios  pe care ni-l putem doar inchipui pentru ca este tinut ascuns de ochii privitorilor pe toata durata filmului intelegem ca totul se petrece in mintea acestuia, minte care nu este tocmai  limpede si dominata de ratiune. Din contra,  se pare ca personajul nostru are halucinatii si este stapanit de obsesia de a tine laolalta elementele lumii sale chiar daca  aceasta lume  nu este altceva decat o simpla camera. Schimbarile bruste de dispozitie si odata cu acestea modificarea in mai multe randuri a tonului vocii, precum si repetitiile cuvantului tidy accentueaza ideea aceasta de tensiune si preocupare chinuitoare de care nu poti scapa.

Concept: Tim Marchant
Narator:  Ben Williams
Scenariu: Pete Marchant
Audio: Tom Player

Posturi similare

Comentarii:

  1. Foarte tare, nu e infricosator.. la cate filme de groaza am vazut gen Masacru din Texas sau altele… E foarte amuzant chiar ! Thanks for the post!

  2. Uite cum aceeasi animatie poate sa si amuze dar sa si sperie un pic…depinde de tine si de ce ai mai vazut…

  3. m-a speriat destul de tare …

  4. wow…aiurea :-s

Comentariu la postul “Tidy Monster”