The Forest

June 2nd, 2011

3The Forest

Articol scris de Oana

”She often has daydreams”

”I didn`t like school either. I thought more like a mind prison than a place to learn.” E una din primele replici care te pune pe ganduri din productia lui David Scharf. Povestea care se ascunde in spatele strazilor, atitudinilor, compromisurilor ce sunt redate pe parcursul celor 8 minute este mult mai profunda decat pare initial.

E vorba de un caz care se poate transpune foarte usor in societatea actuala. Limite, frustrari, izolare, dezamagire, sunt doar cateva din cuvintele care ar putea caracteriza aceasta animatie. Deloc amuzanta, ci mai degraba moralizatoare, executia te pune fata in fata cu Antonia, o fata de doar 12 ani, dar care simte si gandeste mai mult decat orice adult.

Nevoia de a-si pastra identitatea si de a nu fi ca ceilalti ii este pedepsita drastic chiar de tatal ei. Este nevoita sa se obisnuiasca cu o viata pe care a negat-o mereu, de care s-a ferit, insa circumsantele nu-i mai ofera posibilitatea de a alege. Singura scapare la care nu a renuntat si pe care nu i-a putut-o lua nimeni este aceea de a visa, de a interpreta totul raportandu-se la propria viziune.

O poveste trista, plina de emotie, in care natura devine un refugiu pentru problemele de care Antonia incearca cu fermitate sa fuga.
Astept sa-mi impartasiti si voi ce sentimente v-a starnit animatia ”The Forest”. :)

Alte posturi

Comentarii:

  1. ela

    In animatia de fata sunt reunite concepte din societatea actuala, lucruri care scartaie. Tendinta de a fi la fel ca ceilalti, sistemele *cel educational aici* care nu functioneaza cum ar trebui si tot asa. Padurea e singurul loc unde nu au ajuns toate acestea si este coltisorul cu care Antonia ramane in final.
    Este lumea noastra privita prin ochii unei fetite care nu se regaseste in situatia de fata. Si sunt sigura ca o parte din modul ei critic de a privi, se ragaseste si in cativa din copii ne-virtuali :)

  2. Tendinta de a fi la fel ca ceilalti, sistemele *cel educational aici* care nu functioneaza cum ar trebui si tot asa.

Comentariu la postul “The Forest”