One Rat Short

June 4th, 2011

3One Rat Short

Articol scris de Monica

Frumusetea unei lumi sordide

Regizorul Alex Weil pune in scena povestea de iubire in acelasi timp sensibila si intensa a doi sobolani – un el si o ea – care traiesc o adevarata aventura intr-un laborator – cu pericole, provocari si tot ce mai implica o asemenea experinta. Nu suna prea obisnuit, nu? Poate pentru ca nu este.

Desi aceste rozatoare nu mi se par deloc simpatice si cred ca nu sunt singura, animatiile precum cea de fata sau lung – metrajul Ratatouille le transforma in niste personaje animate adorabile. Si daca tot am pomenit de indragitul Remy si peripetiile sale din bucataria luxosului restaurant parizian, in ceea ce priveste One Rat Short e de precizat ca nu trebuie sa va asteptati la multa culoare si faze comice pentru ca perspectiva din care este spusa povestea este una mai putin amuzanta.

Cu toate acestea, proiectul se remarca atat la nivel vizual – totul se petrece in doua lumi oarecum opuse: una gri, intunecata si mizerabila si o alta ostila si dominata de lumini orbitoare cat si al povestii in sine care, mai mult decat orice altceva, sugereaza ca frumusetea si emotia se regasesc pana si in cele mai sordide, cenusii si reci dintre lumi.

Alte posturi

Comentarii:

  1. mie imi plac rozatoarele….

  2. seamana cu un trailer la un film de groaza :) dar e foarte dragut, imi place.

  3. Unul din cele mai frumoase filme de desene animate ! Cine nu l-a vazut, sa-l vada ! Merita !

Comentariu la postul “One Rat Short”