Magicianul

April 2nd, 2011

8Magicianul

Articol scris de Monica

O simpla iluzie

Acesta este scurt-metrajul de animatie cu care Mihail Spireanu a participat la editia de anul acesta a Animest. Povestea aduce a misticism si basm, totul concentrandu-se pe figura unui batran magician care isi inchipuie ca este stapanul lumii si ca o poate controla dupa bunul plac. Numai ca totul se dovedeste a fi o simpla iluzie, el insusi fiind doar o figurina in globul de jucarie a unui copil.

Pe langa povestea simpla dar spusa cat se poate de frumos, executia, in stil traditional – este una deosebita, amintind de desenele animate mai vechi dar mult mai bogate in simboluri si expresii artistice. Personal, mi-a placut mult si sunt sigura ca nici pe voi nu o sa va lase indiferenti.

Asadar, Magicianul, o animatie pur romaneasca :) . Vizionare placuta!

Regia: Mihail Spireanu
Scenariul: Otilia Lazăr
Animaţia: Mihail Spireanu
Muzica: Alexandra Spireanu, Anca Spireanu

Posturi similare

Comentarii:

  1. Mircea

    Intradevar frumos filmuletul, dar din pacate la noi nu exista nici scoli nici studiouri de animatie clasica. E un domeniu care sufera foarte mult.

  2. Foarte interesant filmuletul!!!

  3. Chiar stateam si ma intrebam daca voi mai vedea desene animate romanesti ,pana acum mai mergeam pe youtube si priveam la “Mihaela” de pe timpul lui Ceausescu .

  4. Pai au fost filmulete de desene animate romanesti dar tot ce s-a construit, ma refer la scoli si studiori, abia acum se reinvie aceasta arta prin studiourile de la Buftea, sau cel putin asa stiu eu

  5. Cât de tari pot să fie realizările românilor și cât de puțin știm despre ele!

  6. Cat de tareee :D

  7. E bine ca mai apar si animatii romanesti, chiar foarte bine. Sunt sigur ca au o poveste mai interesanta decat foarte multe straine…

  8. Cum zice OTILIA mai sus chiar are dreptate !

Comentariu la postul “Magicianul”