Geri’s Game

October 30th, 2011

0Geri’s Game

Articol scris de Oana

Sah mat

Definit deseori drept ,, jocul mintii”, sahul reprezinta cu siguranta o preocupare placuta. Daca si nivelul la care este practicat este pe masura, atunci o simpla partida te poate transforma rapid intr-un impatimit. Oare cum e cand tu il intruchipezi si pe adversar? Esti mai ingaduitor sau dimpotriva, capeti acea rautate specifica?

In cazul lui Geri, lucrurile stau oarecum firesc. Scurt metrajul incepe intr-o nota linistita, in care el face mutarile pentru ambele parti implicate, ca pe parcurs, situatia sa se schimbe radical. Presiunea pe care si-o auto impune il transforma pe personaj in cel mai de temut adversar, facandu-l sa reactioneze mai degraba cu malitiozistate, decat cu ingaduinta si intelegere.

Pixar a reusit inca o data sa realizeze o animatie foarte placuta, care se remarca atat prin detaliile decorului, prin creionarea unui personaj amuzant, cat si prin povestea simpatica ce sta la baza productiei. ”Geri`s Game” a castigat premiul Academy Award la Best Animated Short Films. :)

Producer: Jan Pinkava

Geri`s voice: Bob Peterson

Alte posturi

Comentarii:

Comentariu la postul “Geri’s Game”